Zijn stalen voordeuren geïsoleerd?

Er zijn een paar onderscheidende kenmerken die bijdragen aan de geweldige energie-efficiëntie van stalen deuren. Ten eerste is elke stalen toegangsdeur gevuld met hoogwaardig geïsoleerd schuim — dit wordt aangebracht in een zeer nauwgezet en nauwkeurig proces dat zorgt voor maximale resultaten. Ze komen in veel delen van de wereld veel voor en in tegenstelling tot andere stalen toegangsdeuren hebben ze geen dikke schuimkern. Goedkope aluminium en andere metalen deuren hebben weinig of geen isolatie en zijn verantwoordelijk voor ernstige thermische onevenwichtigheden.

Een veelvoorkomend type buitendeur heeft een stalen behuizing met een isolatiekern van polyurethaanschuim. Het bevat meestal een magneetstrip (vergelijkbaar met een magnetische verzegeling van een koelkastdeur) als weerstrip. Indien correct geïnstalleerd en niet verbogen, heeft dit type deur geen verdere weerstrippen nodig. De reden dat een stalen deur een van de meest energiezuinige is, is dat de stalen behuizingen erg dun zijn en dat de huiden voor binnen en buiten elkaar niet echt raken.

Daartussen zit een isolerende thermische onderbreking. De kern van de deur is gemaakt van schuimisolatie met een hoge R-waarde. Een andere reden waarom een stalen deur efficiënt is, is de superluchtdichte weerstrip. De meeste stalen deuren maken gebruik van magnetische weerstrips, die vergelijkbaar zijn met de verzegeling rond een koelkastdeur.

Het kleeft eigenlijk stevig tussen de twee oppervlakken, zelfs als er enige variatie in de opening is. De meeste deuren van hout en glasvezel zijn afhankelijk van druk- of schuifafdichtingen. Behalve op basis van de prijs kan het moeilijk zijn om de kwaliteit van stalen deuren te vergelijken. De dikte (dikte van het plaatwerk) van de stalen huiden is ook vaak een goede indicator voor de kwaliteit.

Dikkere huiden zijn beter bestand tegen deuken en zijn beter beveiligd tegen inbraak. Stalen buitendeuren zijn een uitstekende optie voor elk huis dat alleen een eenvoudige, duurzame buitendeur nodig heeft. Veel potentiële eigenaren van stalen deuren schrikken zich echter vaak af door te denken dat staal onmogelijk energiezuiniger kan zijn in vergelijking met voordeuren van hout of glasvezel. Bij het kopen of vervangen van terrasdeuren bieden klapdeuren over het algemeen een strakkere afdichting dan schuifdeuren.

Buitendeuren van glasvezel bestaan uit twee grote gegoten zijkanten die in het midden zijn gevuld met een kern van polyurethaanschuim die de deur isoleert tegen extreme temperaturen. De meeste moderne glazen deuren met metalen kozijnen hebben een thermische onderbreking, een plastic isolator tussen de binnen- en buitendelen van het frame. Voordat u de binnenbekleding toevoegt, moet u expanderende schuimkit aanbrengen om het nieuwe deurkozijn af te dichten op de ruwe opening en drempel. Ik heb hem vervangen door een stalen deur en het comfortabele niveau in de foyer bij de deur was aanzienlijk beter.

Het is waar dat een massieve staalplaat je huis niet goed zou isoleren, maar stalen deuren zijn geen massieve platen. Een glazen stormdeur kan warmte tegen een toegangsdeur vasthouden en schade veroorzaken als de buitendeur elke dag meer dan een paar uur directe zon krijgt. In veel gevallen overtreft de energie-efficiëntie van een stalen deur zelfs geïsoleerde toegangsdeuren van glasvezel en hout. Houd bij het winkelen rekening met de esthetiek en de sterkte en duurzaamheid van buitendeuren, maar vergeet niet hun isolatiewaarde en hun luchtdichtheid.

Veel van deze deuren lijken opvallend veel op echt hout en hebben mogelijk een dikke kern van polyurethaan of ander schuim - een eigenschap die hun isolerende waarde verhoogt. Hoewel veel mensen kiezen voor houten deuren vanwege hun schoonheid, zijn geïsoleerde deuren van staal en glasvezel energiezuiniger. U moet een bestaand deurkozijn uit de ruwe opening verwijderen voordat u een voorhangende deur installeert. Het feit dat een buitendeur gemaakt is van massief hout, of staal met een laagje polyurethaan, betekent niet dat de deur een goede isolatiewaarde heeft.

Leave Message

Required fields are marked *