Wat is het verschil tussen metalen deur en stalen deur?

Staal slijt meestal sneller en gemakkelijker dan ijzer. Aan de andere kant zijn ijzeren deuren veel sneller bestand tegen slijtage dan staal, dankzij het hogere gehalte aan grafiet, dat zorgt voor de smering die nodig is voor continu contact met het oppervlak en uiteindelijk voor de conservering van het materiaal. Als u zich zorgen maakt dat corrosie en roest een probleem zijn, kunt u ervan uitgaan dat staal beter bestand is tegen corrosie en roest. Staal is vatbaarder voor roest dan smeedijzer.

Hoewel smeedijzer ook roest kan veroorzaken, is er bij de eerste productie van de deur een speciale coating aangebracht die resulteert in een superieure roestbestendigheid. Een stalen deur is geen massief staal. Stalen deuren bestaan uit een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen huid aan de bovenkant. Een andere belangrijke factor bij de keuze tussen staal en ijzer is materiaal.

Beide soorten materiaal zijn duurzaam, maar ijzer is beter bestand tegen corrosie. Terwijl staal roest bij blootstelling aan vocht, ontwikkelt ijzer een patina om het materiaal te beschermen. Dit beschermt het materiaal tegen verdere schade, wat de structurele integriteit van de deur in gevaar kan brengen. Bovendien slijt staal sneller dan ijzer.

IJzeren deuren zijn echter beter bestand tegen slijtage vanwege hun hogere gehalte aan grafiet, dat zorgt voor smering bij continu contact met het oppervlak en het materiaal conserveert. Of het nu gaat om een commercieel of residentieel gebouw, elk gebouw heeft zowel binnen- als buitendeuren nodig. Voor mensen zonder voorafgaande structurele kennis kunnen deuren allemaal hetzelfde lijken. Hoe verschillend zijn ze eigenlijk? Misschien wel het meest cruciale verschil tussen binnen- en buitendeur bevindt zich aan de binnenkant van de deur.

Afhankelijk van het doel vereist elk deurtype verschillende isolatieniveaus. Er zijn verschillende niveaus van duurzaamheid vereist. Om te begrijpen waarom binnen- en buitendeuren anders functioneren, is het handig om te weten hoe ze zijn gemaakt. De gebruikte materialen vormen een andere belangrijke onderscheidende factor voor het deurtype.

De plaatsing van een decoratief ontwerp onderscheidt binnen- en buitendeuren. Buitendeuren hebben vaak slechts aan één kant gezichtsversieringen. Binnendeuren zijn echter gemaakt met een dubbelzijdige esthetiek. HOE ZIT HET MET GEMENGDE TOEPASSINGEN VOOR BINNEN- OF BUITENDEUREN? Bij het evalueren van de verschillen willen mensen doorgaans weten of gemengd gebruik mogelijk is.

Als ze al een buitendeur hebben, willen ze weten of die deur ook als binnendeur kan worden gebruikt en omgekeerd. Kunnen deze deurtypes heen en weer worden geschakeld? Bijna nooit. Vanwege de extra belasting van buitendeuren zijn binnendeuren volstrekt ontoereikend voor de klus. Ze zijn lichter, dunner, kleiner en niet geconditioneerd voor de elementen.

Voor degenen die overwegen om weerstrippen toe te voegen of de benodigde functies toe te voegen, zullen de afbetalingskosten vaak opwegen tegen de initiële besparingen. U kunt vooraf een hoop geld besparen door een stalen deur te kopen, maar op de lange termijn is een smeedijzeren deur de betere investering. Uiteindelijk gaan smeedijzeren deuren veel langer mee en het is zeer onwaarschijnlijk dat u ze moet vervangen voordat u uw huis aan uw kinderen doorgeeft of anderszins verhuist. Stalen deuren zijn vanwege hun gewicht moeilijk te installeren voor de doe-het-zelf-huiseigenaar, maar het is mogelijk.

In plaats van te roesten en schade toe te brengen aan de integriteit, vormt een smeedijzeren deur een patina of een lichte, regenboogachtige film die het uiterlijk charmant maakt en de veel ernstigere schade voorkomt die metaal net als roest aantast. Als laatste, als je helemaal bezig bent met aanpassingen voor de deuren voor je huis, dan komt smeedijzer als beste uit de bus. IJzeren deuren hebben een hoog grafietgehalte, waardoor het oppervlak van de deur op natuurlijke wijze wordt gesmeerd, waardoor wrijving wordt verminderd en u zich geen zorgen hoeft te maken over de contactpunten van de deur met het kozijn en scharnieren. Dus een paar flinke regenbuien zonder zon om ze snel af te drogen, en uw deur kan roestplekken krijgen die de structurele integriteit van de deur beschadigen.

Na verloop van tijd kan dat ertoe leiden dat uw deur moeilijk te openen en te sluiten is, er openingen ontstaan tussen de deur en de verzegeling en een vervelend geluid produceren elke keer dat u de deur opent. Stalen deuren zijn niet duur, maar ze zijn lang niet zo goed als ijzeren deuren in elke andere categorie. Als u zich zorgen maakt over de beveiliging van uw huis, zijn zowel smeedijzeren als stalen deuren goede keuzes, hoewel onderzoek heeft aangetoond dat huizen met smeedijzeren deuren meestal worden overvallen door potentiële overvallers. Esthetiek maakt niet voor iedereen uit, maar als je probeert je bestaande inrichting te evenaren of een statement wilt maken met je uitstraling, dan is een ijzeren deur altijd de beste keuze.

Tenzij je echt onderzoek doet, zou je waarschijnlijk niet denken dat er grote verschillen waren om rekening mee te houden en zou je gewoon kiezen voor de goedkoopste optie die er goed uitzag. .

Leave Message

Required fields are marked *