Zijn stalen deuren goed voor isolatie?

Kortom, stalen deuren bieden de beste isolatie en duurzaamheid, maar ze zijn duurder dan glasvezel. Glasvezeldeuren zorgen voor een goede isolatie en een lagere prijs, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar een betaalbare optie. De reden dat een stalen deur een van de meest energiezuinige is, is dat de stalen behuizingen erg dun zijn en dat de huiden voor binnen en buiten elkaar niet echt raken. Daartussen zit een isolerende thermische onderbreking.

De kern van de deur is gemaakt van schuimisolatie met een hoge R-waarde. Een andere reden waarom een stalen deur efficiënt is, is de superluchtdichte weerstrip. De meeste stalen deuren maken gebruik van magnetische weerstrips, die vergelijkbaar zijn met de verzegeling rond een koelkastdeur. Het kleeft eigenlijk stevig tussen de twee oppervlakken, zelfs als er enige variatie in de opening is.

De meeste deuren van hout en glasvezel zijn afhankelijk van druk- of schuifafdichtingen. Behalve op basis van de prijs kan het moeilijk zijn om de kwaliteit van stalen deuren te vergelijken. De dikte (dikte van het plaatwerk) van de stalen huiden is ook vaak een goede indicator voor de kwaliteit. Dikkere huiden zijn beter bestand tegen deuken en zijn beter beveiligd tegen inbraak.

Hoewel stalen deuren veel voordelen bieden, is dit soort materiaal een slechte isolator. Dit betekent dat een ongeïsoleerde deur waarschijnlijk niet de energie-efficiëntie of het comfortniveau biedt dat u zou vinden in een ander type garagedeurproduct of met een geïsoleerd stalen model. Als je nog steeds niet zeker weet waarom je zou willen kiezen voor een geïsoleerde stalen deur, begin dan bij het begin en vraag wat de voordelen zijn van isolatie? Over het algemeen is staal een sterk en stevig deurmateriaal. Staal gaat lang mee en presteert jarenlang goed.

Stalen deuren vervormen niet zoals hout, hoewel hun oppervlak bekrast, gedeukt of verroest kan raken als ze niet goed worden onderhouden. Een aannemer voor garagedeuren kan uw behoeften evalueren, uw huis beoordelen en u helpen bij het kiezen van het juiste model. Moderne deuren, of ze nu van staal, hout of glasvezel zijn gemaakt, hebben meestal veel decoratief glas. Smeedijzeren deuren en architecturale stalen deuren bieden huiseigenaren de perfecte balans tussen schoonheid, isolatie en veiligheid.

Dit type garagedeurproduct kan ook de verwarmingskosten van huizen verlagen, waardoor het een voordelige keuze is. In veel gevallen overtreft de energie-efficiëntie van een stalen deur zelfs geïsoleerde toegangsdeuren van glasvezel en hout. Het isoleerde net zo goed als de vorige stalen deur, maar voelde niet zo stevig en stevig aan als mijn oude stalen deur. Als u oudere deuren en ramen in huis heeft, is het vervangen ervan een goede investering om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.

Nogmaals, geïsoleerde deuren hebben een extra laag tussen het bouwmateriaal of aan één zijde. Ik heb hem vervangen door een stalen deur en het comfortabele niveau in de foyer bij de deur was aanzienlijk beter. Een thermische breuk is een continue barrière tussen het metaal aan de binnen- en buitenkant van zowel de deuren als het kozijn (deurpost) die verlies van geleidende thermische energie voorkomt. Oorspronkelijk werd aangenomen dat glazen deuren zeer slechte isolatie-eigenschappen hadden, maar de laatste jaren is dit veranderd.

Als het HVAC-systeem van uw huis zich uitstrekt tot in de garage, kan het constant openen en sluiten van de deur ervoor zorgen dat de binnenlucht naar buiten en de buitenlucht naar binnen kan. Wanneer u nieuwe toegangsdeuren voor uw huis kiest, voelt u zich misschien meteen aangetrokken tot de esthetiek van een stalen deur. Warmtewinst en warmteverlies door ramen en deuren zijn verantwoordelijk voor 25 tot 30 procent van het energieverbruik voor verwarming en koeling van woningen.

Leave Message

Required fields are marked *