Kunnen stalen deuren een holle kern hebben?

Holle metalen deuren zijn een van de meest voorkomende soorten deuren die worden gebruikt in commerciële en industriële omgevingen. Een holle metalen deur bestaat uit een stalen frame met aan beide zijden gelamineerde stalen panelen. De deur is meestal uitgerust met bevestigingen voor scharnieren en een zak voor een insteekslot. Een holle metalen deur is gemaakt van kanaalversterkt plaatwerk.

Veel voorkomende holle metalen deurkernen zijn onder meer honingraat, polystyreen, polyurethaan, verstevigd staal en temperatuurstijging. Holle metalen deuren worden meestal gebruikt als buitendeuren of in een binnenomgeving waar een duurzamere deur nodig is, zoals een productiefaciliteit. Holle metalen deuren kunnen een brandwerendheid hebben van maximaal drie uur, afhankelijk van de configuratie. Een stalen deur is geen massief staal.

Stalen deuren bestaan uit een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen huid aan de bovenkant. Studies tonen aan dat sommige van deze synthetische materialen tot vijf keer beter zijn in het blokkeren van ongewenste warmte en kou dan houten deuren. Dit materiaal heeft eigenschappen die de warmte verminderen die via de deur naar de niet-brandvrije zijde van de opening wordt overgedragen. Een holle metalen deur kan worden beschermd door deze in een lichte kleur te verven om thermische buiging te voorkomen en door beschermplaten te installeren om schade te voorkomen.

Kogelbestendige kernen voorkomen dat er ballistiek van verschillende kalibers wordt afgevuurd en dat er een bepaald aantal schoten op de deur worden afgevuurd. Stalen verstevigde holle metalen deuren hebben stalen kanalen die over de volledige hoogte van de deur lopen en op een afstand van ongeveer 6 ″ O. Met lood beklede kernen moeten een gespecificeerde looddikte hebben en worden gebruikt om te voorkomen dat schadelijke röntgenstralen door de deur gaan. Trudoor biedt een volledig assortiment standaard en op maat gemaakte holle metalen deuren voor nieuwe en retrofitbouwprojecten in de commerciële, industriële en institutionele markten.

Stalen deuren worden geleverd met een in de fabriek aangebrachte primer die klaar is voor handmatig schilderen met een kwast of spuitpistool. Het fineer en de manier waarop het hout voor dat specifieke fineer wordt gesneden, kunnen van grote invloed zijn op het uiterlijk van de deur. Als je een hond of ander huisdier hebt dat graag op deuren krabt, moeten stalen deuren bestand zijn tegen dit soort krassen. Metalen deuren zijn hygiënischer, veel gemakkelijker te onderhouden en kunnen meer misbruik weerstaan dan houten of aluminium deuren.

Andere hebben een extra PVC-vinyllaag op de stalen huid aangebracht, waardoor de deur een bepaalde uitstraling of kleur krijgt, meestal houtnerf. Deze deuren worden vaak gebruikt in ruimtes met veel misbruik of kunnen worden gebruikt bij openingen waar geluidsoverdrachtsclassificaties een probleem zijn. Stalen deuren zijn vanwege hun gewicht moeilijk te installeren voor de doe-het-zelf-huiseigenaar, maar het is mogelijk.

Leave Message

Required fields are marked *