Zijn stalen deuren goede isolatoren?

In veel gevallen overtreft de energie-efficiëntie van een stalen deur zelfs geïsoleerde toegangsdeuren van glasvezel en hout. De reden waarom staal zo goed werkt om temperatuurverlies in huis te voorkomen, is omdat ze met een thermische onderbreking zijn gemaakt. Naast de gewichtsfactor zijn staal en de meeste metalen opmerkelijk goede geleiders van warmte en koude. Thermische geleiding is geen gewenste kwaliteit voor een deur.

De kern van polyurethaan of polystyreen fungeert als een thermische barrière. Jarenlang waren stalen deuren de deur die u koos als u een hoge beveiliging wilde. Zoals bij alle andere stalen producten, kunnen stalen buitendeuren uiteindelijk roesten en hebben ze onderhoud nodig. Stalen deuren zijn traditioneel gevuld met schuim en hebben een hogere r-waarde dan hout of glas.

Voor velen maken de beperkte ontwerpkeuzes die beschikbaar zijn voor stalen deuren in combinatie met de onderhoudsvereisten staal tot een slechte keuze voor buitendeuren. Een veelvoorkomend type buitendeur heeft een stalen behuizing met een isolatiekern van polyurethaanschuim. Het bevat meestal een magneetstrip (vergelijkbaar met een magnetische verzegeling van een koelkastdeur) als weerstrip. Indien correct geïnstalleerd en niet verbogen, heeft dit type deur geen verdere weerstrippen nodig.

Ze komen in veel delen van de wereld veel voor en in tegenstelling tot andere stalen toegangsdeuren hebben ze geen dikke schuimkern. Goedkope aluminium en andere metalen deuren hebben weinig of geen isolatie en zijn verantwoordelijk voor ernstige thermische onevenwichtigheden. Warmtewinst en warmteverlies door ramen en deuren zijn verantwoordelijk voor 25 tot 30 procent van het energieverbruik voor verwarming en koeling van woningen. Veel van deze deuren lijken opvallend veel op echt hout en hebben mogelijk een dikke kern van polyurethaan of ander schuim - een eigenschap die hun isolerende waarde verhoogt.

Window World Twin Cities is er om u advies te geven over welk materiaal voor toegangsdeuren het meest isolerend is. Dus als u zich vooral zorgen maakt over weerdichtheid, kijk dan niet alleen vanwege deze factor naar stalen deuren. Hoewel veel mensen kiezen voor houten deuren vanwege hun schoonheid, zijn geïsoleerde deuren van staal en glasvezel energiezuiniger. Als de fabrikant dit mogelijk heeft gemaakt, kunt u versleten weerstrips op glazen schuifdeuren vervangen.

De meeste moderne glazen deuren met metalen kozijnen hebben een thermische onderbreking, een plastic isolator tussen de binnen- en buitendelen van het frame. Het is onmogelijk om alle luchtlekkage rond de weerstrippen op een glazen schuifdeur te stoppen en toch de deur te kunnen gebruiken. Glasvezel heeft ook een isolerende kwaliteit, waardoor glasvezeldeuren de isolerende eigenschappen van stalen deuren overtreffen. Daarom is het aan te raden om bij het kiezen van de buitendeuren die je voor je huis wilt hebben eerst goed naar de U-factor te kijken.

Stalen deuren hebben vaak de indruk dat ze sterk zijn tegen indringers, terwijl ze in feite niet beter zijn tegen indringers dan kwaliteitsdeuren van glasvezel of hout. Een glazen stormdeur kan warmte tegen een toegangsdeur vasthouden en schade veroorzaken als de buitendeur elke dag meer dan een paar uur directe zon krijgt. Smeedijzeren deuren en architecturale stalen deuren bieden huiseigenaren de perfecte balans tussen schoonheid, isolatie en veiligheid. Houd bij het winkelen rekening met de esthetiek en de sterkte en duurzaamheid van buitendeuren, maar vergeet niet hun isolatiewaarde en hun luchtdichtheid.

Leave Message

Required fields are marked *