Zijn stalen deuren geïsoleerd?

Er zijn een paar onderscheidende kenmerken die bijdragen aan de geweldige energie-efficiëntie van stalen deuren. Ten eerste is elke stalen toegangsdeur gevuld met hoogwaardig geïsoleerd schuim — dit wordt aangebracht in een zeer nauwgezet en nauwkeurig proces dat zorgt voor maximale resultaten. Wanneer u nieuwe toegangsdeuren voor uw huis kiest, voelt u zich misschien meteen aangetrokken tot de esthetiek van een stalen deur. Dus wat kun je hieraan doen? De enige oplossing behalve het vervangen van de deur is het aanbrengen van een isolatielaag aan de binnenkant van de deur.

Dit kan komen doordat de deur of het huis verouderd en verschoven is en niet meer goed tegen het deurkozijn past. De binnenzijde van een ijzeren deur mag in deze situatie slechts een beetje warm worden omdat deze is voorzien van de thermische breuk van de schuimkern. Dit type isolatiemateriaal zorgt voor een afdichting tussen de onderkant van de deur en de drempel. Wanneer men een metalen deur bij de ingang van hun bedrijf of woning installeert, vergeten ze misschien rekening te houden met één cruciaal element: isolatie.

Het kiezen van de juiste voordeur heeft niet alleen invloed op de stijl en esthetiek van uw huis, maar ook op hoe goed wind, regen en sneeuw buiten worden gehouden. U kunt uw metalen deuren isoleren door een nachtslot te installeren, weerstrippen toe te voegen, een tochtbescherming te installeren en een isolatielaag aan de binnenkant van de deur aan te brengen. Nadat u de bovenstaande methoden hebt gelezen, hebt u misschien besloten dat u uw deur wilt vervangen in plaats van te proberen de bestaande te isoleren. Misschien wilt u echter wat meer gedetailleerde suggesties, of misschien wilt u meer weten over de soorten metalen deuren, zodat u kunt bepalen of dit bij u een probleem wordt.

Weerstrippen is een andere effectieve manier om te voorkomen dat er lucht langs de randen van metalen deuren lekt. De STC, of Sound Transmission Class, is een maat die aangeeft hoe laag het geluidsniveau van de deur is. We hebben u enkele ideeën gegeven over het isoleren van uw metalen deur, zoals het installeren van een nachtslot, het aanbrengen van weerstrippen, het installeren van een tochtbescherming en het aanbrengen van een thermische laag aan de binnenkant van de deur. Veel potentiële eigenaren van stalen deuren schrikken zich echter vaak af door te denken dat staal onmogelijk energiezuiniger kan zijn in vergelijking met voordeuren van hout of glasvezel.

Dit is misschien nog nooit bij je opgekomen, maar een nachtslot is eigenlijk heel nuttig om ervoor te zorgen dat je deur goed wordt afgesloten.

Leave Message

Required fields are marked *