Zijn metalen deuren met een stevige kern?

Een stalen deur is geen massief staal. Stalen deuren bestaan uit een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen huid aan de bovenkant. Een massieve stalen deur zou onbetaalbaar zwaar zijn en zou waarschijnlijk de scharnieren kapot scheuren. Voor de huid van de deur wordt staal tussen 16 en 24 gauge gebruikt.

In bijna alle gevallen is een holle metalen deur goedkoper dan een houten tegenhanger met een massieve kern. Als het budget überhaupt een probleem is, zullen metalen deuren u geld besparen. Bovendien zijn hoogwaardige holle metalen deuren ook ongelooflijk duurzaam en onderhoudsarm, wat u op de lange termijn ook geld kan besparen. Hoewel houtfineer sterk is, zijn ze nog steeds vatbaarder voor beschadiging dan staal.

Staal biedt op lange termijn de beste waarde in de deur- en kozijnindustrie. Het gaat langer mee, vereist de minste reparaties en is steviger dan andere producten. De natuurlijke sterkte van staal presteert ook beter dan andere materialen op het gebied van beveiliging, brandwerendheid, geluidsreductie, vandaalbestendigheid, sanitaire voorzieningen en meer. Holl metaal presteert beter dan hout, aluminium en glasvezel in veeleisende omgevingen.

Zelfs wanneer deze andere materialen speciale kernen of andere technieken gebruiken, zijn ze nog steeds niet in staat om de prestaties en levensduur van hol metaal te evenaren. Deurassemblages van staal en aluminium voldoen aan de gebruikelijke normen voor explosiebestendige openingen. Stalen deuren en kozijnen zijn zelfs goed voor het milieu, aangezien staal het meest gerecyclede materiaal is in Noord-Amerika. Er zijn verschillende opties voor massieve kernen, waarbij spaanplaatkernen en staafkernen de meest voorkomende zijn.

Deuren met massieve kernen zijn vaak zwaarder dan deuren van massief hout, wat de veiligheid een boost kan geven, maar ze krimpen of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht en temperatuurschommelingen, wat ook extra onderhoud betekent. In feite zijn de holle metalen deuren van tegenwoordig ontworpen in een breed scala aan gevels, waaronder die met decoratieve panelen. In de deurindustrie wordt geen kwantitatieve meting gebruikt om de typische onderhouds- en reparatiekosten te meten. Het enige nadeel is dat ze aanzienlijk duurder zijn dan een vergelijkbare gewone metalen deur die dezelfde brandwerendheid heeft als deze deuren.

Uitsluitingen Op de markt voor speciale deuren kunnen deuren gemaakt van andere materialen dan staal worden verbeterd om op een hoger niveau te presteren dan hun producten op de massamarkt in het algemeen presteren. Een gunstig bijproduct van de sterkte en duurzaamheid van hol metaal zijn de lage totale eigendomskosten. De deurkern is een essentieel onderdeel van de deur en verschillende deurkernen bieden verschillende voordelen, van structurele stabiliteit tot prestaties, duurzaamheid en waarde. Ook hier zorgt dicht opeengepakt schuim ervoor dat er minder luchtspleten in de deur achterblijven, waardoor vocht (en schimmel en meeldauw) zich in de deur kan ophopen.

Een deur van massief hout is de beste optie als u een deur wilt met een traditionele uitstraling of als u gewoon iets wilt dat stevig en betrouwbaar is om te gebruiken in uw restaurant, winkel of kantoorruimte. Het resultaat van de sterkte en duurzaamheid van staal is dat stalen deuren de laagste levenscycluskosten hebben van alle materialen in deze prestatievergelijking en volledig recyclebaar zijn aan het einde van hun levensduur. Deurkernen van polystyreen (ook wel EPS-kernen genoemd) zijn een van de meest voorkomende keuzes voor huiseigenaren die op zoek zijn naar voordelen zoals extra isolatie. Net als massief hout bieden houten deuren met massieve kern uitstekende isolatie en geluidsisolatie, maar zijn over het algemeen een goedkopere optie.

Leave Message

Required fields are marked *