Is een stalen deur een metalen deur?

Net als staal zijn deze deuren gemaakt van een volledig metalen constructie. Een stalen deur is geen massief staal. Stalen deuren bestaan uit een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen huid aan de bovenkant. Staal biedt op lange termijn de beste waarde in de deur- en kozijnindustrie.

Het gaat langer mee, vereist de minste reparaties en is steviger dan andere producten. De natuurlijke sterkte van staal presteert ook beter dan andere materialen op het gebied van beveiliging, brandwerendheid, geluidsreductie, vandaalbestendigheid, sanitaire voorzieningen en meer. Holl metaal presteert beter dan hout, aluminium en glasvezel in veeleisende omgevingen. Zelfs wanneer deze andere materialen speciale kernen of andere technieken gebruiken, zijn ze nog steeds niet in staat om de prestaties en levensduur van hol metaal te evenaren.

Staal slijt meestal sneller en gemakkelijker dan ijzer. Aan de andere kant zijn ijzeren deuren veel sneller bestand tegen slijtage dan staal, dankzij het hogere gehalte aan grafiet, dat zorgt voor de smering die nodig is voor continu contact met het oppervlak en uiteindelijk voor de conservering van het materiaal. Sterkte en duurzaamheid gaan gepaard met lagere totale eigendomskosten. Goed geïnstalleerde en onderhouden holle metalen deuren gaan vaak 30 jaar of langer mee.

Met het verstrijken van de jaren kunnen stalen deuren in het veld goedkoop worden gerepareerd, terwijl zachtere, minder duurzame houten en aluminium deuren moeten worden vervangen. Over het algemeen is staal een sterk en stevig deurmateriaal. Staal gaat lang mee en presteert jarenlang goed. Stalen deuren vervormen niet zoals hout, hoewel hun oppervlak bekrast, gedeukt of verroest kan raken als ze niet goed worden onderhouden.

Of u nu op zoek bent naar een modern roestvrijstalen uiterlijk, levendige kleuren of zelfs een namaakafwerking, de veelzijdigheid van staal zorgt ervoor dat uw project opvalt omdat het bestand is tegen tijd en milieu. In de deurindustrie wordt geen kwantitatieve meting gebruikt om de typische onderhouds- en reparatiekosten te meten. Van stalen deuren is aangetoond dat ze superieure prestaties leveren wat betreft sterkte en duurzaamheid in vergelijking met andere deurmaterialen. Deurassemblages van staal en aluminium voldoen aan de gebruikelijke normen voor explosiebestendige openingen.

Studies tonen aan dat sommige van deze synthetische materialen tot vijf keer beter zijn in het blokkeren van ongewenste warmte en kou dan houten deuren. Wanneer stalen deuren worden geïnstalleerd in ruimtes van binnen naar binnen, is dat omdat er in een van die ruimtes behoefte is aan beveiliging of brandbeveiliging. Deuren van staal of roestvrij staal presteerden op een hoog niveau in elk van de prestatiekenmerken die in dit onderzoek zijn geëvalueerd. CONCLUSIE — Deuren van roestvrij staal en glasvezel hebben de beste prestaties wat betreft corrosiebestendigheid.

CONCLUSIE — Stalen deuren hebben de beste brandwerendheid en zijn het enige deurmateriaal dat een brandwerendheid van 3 uur heeft. Het feit dat staal sneller slijt, betekent ook dat eventuele deuken en krassen onmiddellijk moeten worden aangepakt om verdere schade te voorkomen. Als u klaar bent om te investeren in upgrades van het exterieur van uw huis, is het een slimme keuze om een nieuwe voordeur te vervangen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te helpen bij het bepalen van het beste deurmateriaal voor een specifiek project op basis van de vereiste prestatiekenmerken.

Doel Het doel van deze tabellen is om de verschillende prestatiekenmerken van verschillende deurmaterialen te illustreren.

Leave Message

Required fields are marked *