Zijn stalen toegangsdeuren geïsoleerd?

Er zijn een paar onderscheidende kenmerken die bijdragen aan de geweldige energie-efficiëntie van stalen deuren. Ten eerste is elke stalen toegangsdeur gevuld met hoogwaardig geïsoleerd schuim — dit wordt aangebracht in een zeer nauwgezet en nauwkeurig proces dat zorgt voor maximale resultaten. Ze komen in veel delen van de wereld veel voor en in tegenstelling tot andere stalen toegangsdeuren hebben ze geen dikke schuimkern. Goedkope aluminium en andere metalen deuren hebben weinig of geen isolatie en zijn verantwoordelijk voor ernstige thermische onevenwichtigheden.

De reden dat een stalen deur een van de meest energiezuinige is, is dat de stalen behuizingen erg dun zijn en dat de huiden voor binnen en buiten elkaar niet echt raken. Daartussen zit een isolerende thermische onderbreking. De kern van de deur is gemaakt van schuimisolatie met een hoge R-waarde. Een andere reden waarom een stalen deur efficiënt is, is de superluchtdichte weerstrip.

De meeste stalen deuren maken gebruik van magnetische weerstrips, die vergelijkbaar zijn met de verzegeling rond een koelkastdeur. Het kleeft eigenlijk stevig tussen de twee oppervlakken, zelfs als er enige variatie in de opening is. De meeste deuren van hout en glasvezel zijn afhankelijk van druk- of schuifafdichtingen. Behalve op basis van de prijs kan het moeilijk zijn om de kwaliteit van stalen deuren te vergelijken.

De dikte (dikte van het plaatwerk) van de stalen huiden is ook vaak een goede indicator voor de kwaliteit. Dikkere huiden zijn beter bestand tegen deuken en zijn beter beveiligd tegen inbraak. Houd bij het winkelen rekening met de esthetiek en de sterkte en duurzaamheid van buitendeuren, maar vergeet niet hun isolatiewaarde en hun luchtdichtheid. Ik heb hem vervangen door een stalen deur en het comfortabele niveau in de foyer bij de deur was aanzienlijk beter.

Of je nu een bepaald deurtype hebt gekozen, of wat meer hulp kunt gebruiken bij het kiezen van de beste optie voor je huis, neem contact op met het team van Zeeland Lumber %26 Supply. In veel gevallen overtreft de energie-efficiëntie van een stalen deur zelfs geïsoleerde toegangsdeuren van glasvezel en hout. Naast pure esthetiek heeft het kiezen van een stalen toegangsdeur een groot aantal verschillende voordelen. Veel van deze deuren lijken opvallend veel op echt hout en hebben mogelijk een dikke kern van polyurethaan of ander schuim - een eigenschap die hun isolerende waarde verhoogt.

Voor een stijlvolle deur die eruitziet als hout maar niet zo moeilijk te onderhouden is, is glasvezel het overwegen waard. Stalen buitendeuren zijn een uitstekende optie voor elk huis dat alleen een eenvoudige, duurzame buitendeur nodig heeft. Het feit dat een buitendeur gemaakt is van massief hout, of staal met een laagje polyurethaan, betekent niet dat de deur een goede isolatiewaarde heeft. Als u kiest voor een buitendeur voor uw huis, zijn glasvezel, hout en staal uw drie beste opties.

Stalen deuren vervormen niet zoals hout, hoewel hun oppervlak bekrast, gedeukt of verroest kan raken als ze niet goed worden onderhouden. Buitendeuren van glasvezel bestaan uit twee grote gegoten zijkanten die in het midden zijn gevuld met een kern van polyurethaanschuim die de deur isoleert tegen extreme temperaturen. Ik zou misschien overstappen op een stalen deur voor weinig onderhoud en beveiliging, maar ik was bezorgd over de efficiëntie ervan. Wanneer u nieuwe toegangsdeuren voor uw huis kiest, voelt u zich misschien meteen aangetrokken tot de esthetiek van een stalen deur.

Leave Message

Required fields are marked *