Zijn holle metalen en stalen deuren hetzelfde?

U hoort misschien dat naar deze deuren en kozijnen wordt verwezen als „staal” of „hol metaal”. Over het algemeen noemen architecten ze „staal” en distributeurs en fabrikanten zeggen „hol metaal”. Houd er rekening mee dat ze naar hetzelfde product verwijzen en dat de terminologie door elkaar kan worden gebruikt. In bijna alle gevallen is een holle metalen deur goedkoper dan een houten tegenhanger met een massieve kern.

Als het budget überhaupt een probleem is, zullen metalen deuren u geld besparen. Bovendien zijn hoogwaardige holle metalen deuren ook ongelooflijk duurzaam en onderhoudsarm, wat u op de lange termijn ook geld kan besparen. Hoewel houtfineer sterk is, zijn ze nog steeds vatbaarder voor beschadiging dan staal. Heb niet de illusie dat metalen deuren gewoon zijn, Jane.

In feite zijn de holle metalen deuren van vandaag ontworpen in een breed scala aan gevels, waaronder gevels met decoratieve panelen. Ze kunnen zelfs op echt hout lijken en dit maakt het makkelijker om een meer traditionele of stijlspecifieke uitstraling in uw gebouw te krijgen. Alleen het fineer van echt hout op een houten deur met massieve kern kan echter de uitstraling van afgewerkt hout geven. Als u voor een luxe uitstraling gaat, zijn houten deuren met massieve kern bijna altijd de beste keuze.

Houd er rekening mee dat je niet voor het een of het ander hoeft te kiezen. U kunt samenwerken met de verkoper van uw commerciële deurbedrijf en uitzoeken welke deuren waar het beste werken. Bewaar mooie, klassiek ogende massieve houten kerndeuren in hoofdkantoren of ruimtes waar u klanten en potentiële klanten vermaakt, en bespaar vervolgens geld door holle metalen deuren te installeren in ruimtes die exclusief zijn voor werknemers en personeel. Holle metalen deuren zijn een van de meest voorkomende soorten deuren die worden gebruikt in commerciële en industriële omgevingen.

Een holle metalen deur bestaat uit een stalen frame met aan beide zijden gelamineerde stalen panelen. De deur is meestal uitgerust met bevestigingen voor scharnieren en een zak voor een insteekslot. Een stalen deur is geen massief staal. Stalen deuren bestaan uit een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen huid aan de bovenkant.

Holle metalen deuren kunnen ook worden voorzien van een kunststof laminaat, houtfineer of roestvrijstalen afwerking om een gewenst esthetisch effect te bereiken. De natuurlijke sterkte van staal presteert ook beter dan andere materialen op het gebied van beveiliging, brandwerendheid, geluidsreductie, vandaalbestendigheid, sanitaire voorzieningen en meer. De buitenschil van stalen deuren is niet geschikt voor schuren en vullen met houtplamuur in geval van krassen of deuken. Stalen deuren hebben een sterke buitenschil die moeilijk te beschadigen is als een indringer de deur zelf probeert binnen te dringen.

Een gelamineerd paneel van 2 inch, bestaande uit stalen lagen aan de buitenkant, één centrale staallaag en twee lagen multiplex (S-P-S-P-S), bleek de bijkomende verdienste te hebben dat het alle kalibers van pistoolvuur en krachtig geweervuur tot en met. Dit kan worden bereikt door het plaatwerk zo te vormen dat deze zich om de randen van de deur wikkelt, of het kan praktisch zijn om de buitenkant van het deurkozijn op te bouwen met een stalen beschermkap die toegang tot de rand van de bekleding ontzegt. Stalen deuren kunnen tussen binnen- en buitenruimtes worden geïnstalleerd, maar meestal worden ze gebruikt als toegangsdeuren die naar buiten leiden. Om deze zware deur te installeren, is het noodzakelijk om te zorgen voor montage met stevige scharnieren en om te beschermen tegen het verwijderen van de scharnierpen en vernieling van de scharnieren om weerstand te bieden tegen aanvallen.

Als u een hond of ander huisdier heeft dat graag aan deuren krabt, moeten stalen deuren bestand zijn tegen dit soort krassen. Studies tonen aan dat sommige van deze synthetische materialen tot vijf keer beter zijn in het blokkeren van ongewenste warmte en kou dan houten deuren. Typische geëlektrificeerde sloten voor holle metalen deuren zijn onder meer geëlektrificeerde insteeksloten, magnetische sloten en geëlektrificeerde paniekbeslag. Zelfs wanneer die andere materialen speciale kernen of andere technieken gebruiken, zijn ze nog steeds niet in staat om de prestaties en levensduur van hol metaal te evenaren.

Het enige nadeel is dat ze aanzienlijk duurder zijn dan een standaard metalen deurhanger met dezelfde brandklasse. Geëlektrificeerde insteeksloten zijn gewoon normale insteeksloten waarbij de vergrendelingsbout is bevestigd aan een solenoïde in de behuizing van het slot, zodat bij het activeren van de solenoïde de vergrendelingsbout zich terugtrekt en de deur ontgrendelt. .

Leave Message

Required fields are marked *